leuke verjaardag tips
verjaardag felicitatie
verjaardagsliedjes
verjaardag spreuken
verjaardagsteksten
verjaardagswensen
verjaardagsgedichten

origineel en uniek cadeau
feest oorkonde

verjaardag uitnodigingen
uitnodiging verjaardag
uitnodiging kinderfeestje

leuke kinderfeest tips
een kinderfeestje

meer verjaardag tips
verjaardagtipsz
leuke verjaardag
1001 verjaardagsgedichten
leuke verjaardagsgedichtjes

verjaardag feestartikelen
leuke verjaardag feestartikelen

verjaardag cadeaus
leuke cadeaubonnen
leuke verjaardaguitjes

verjaardag knipvellen
verjaardagsballonnen
verjaardagscadeautjes
verjaardagskaart bloemen
verjaardagstaart

leuke verjaardagsfeesten
abraham
sarah
hawaii
horror
hollywood
disco jaren 70, 80
hippies jaren 60

verjaardag plaatjes
verjaardagsplaatjes
felicitatie verjaardagplaatjes
verjaardagplaatjesz
verjaardagsfeest plaatjes
verjaardag tekst plaatjes
felicitatie plaatjes

verjaardag geschiedenis
wanneer is de viering ontstaan

verjaardagstradities
in het buitenland

meer leuke feestjes
geboorte
trouwen
personeelsfeest
valentijn
carnaval
moederdag
pasen
vaderdag
halloween
sinterklaas
kerst
oud en nieuw
Surpriseparty organiseren.

Het is leuk om een surpriseparty te organiseren voor iemand die je lief is. Met onze leuke verjaardag tips (en trucs) maak je er een onvergetelijk verjaardagsfeest van!

Surprise!: Het belangrijkste maar om mee te beginnen, doe je de jarige een groot plezier met een surprisefeest? Sommige mensen houden er nu eenmaal niet van een verrassing, van een groot feest of om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Maar ben je ervan overtuigd dat de jarige het een geweldige verrassing gaat vinden……dan gaan we verder!

Zoek hulp : Het draait om de verrassing en de jarige mag niet weten dat er een feest wordt georganiseerd, dat vraagt een beetje meer voorbereiding dan het gemiddelde verjaardagsfeest. Vraag hulp bij de organisatie, nu ligt het er maar aan hoe groot het feest wordt maar enkele goede vrienden die meedenken en meehelpen is altijd handig.

Budget: Het hoort bij ieder feest en hier dus ook, wat is het budget dat je aan het verjaardagsfeest kunt spenderen? Het bepaalt de locatie, het eten en drinken en de feestdecoraties. Wees realistisch in je budget en houdt er rekening mee dat alleen vasthoudende organisatoren erbinnen blijven.


Thema (of toch maar niet): Themafeesten zijn in en weet je precies wat het feestvarken leuk vindt dan is het handig om hier het feest aan op te hangen. Denk bijvoorbeeld aan hobby’s, het jaar waarin de jarige geboren is, de tijd (bijvoorbeeld Halloween, Kerst etc.), casinofeest, beachparty, Hollywood, fifties, enz.… Vind je het lastig om een leuk thema te bedenken, er is helemaal niets mis met een gewoon, gezellig feest!

Timing: De timing is belangrijk bij een verrassingsfeest. Op de dag van de verjaardag? Zou de jarige de surprise misschien dan niet snel doorzien? Een doordeweekse dag? De verrassing is vast compleet maar de volgende dag moet iedereen wel weer aan het werk. Vind een tijdstip dat de jarige compleet zal verrassen en wanneer jij de jarige goed kent dan weet je die datum zeker te vinden! Eenvoudiger kunnen we het niet maken.

Gastenlijst: Dat hangt natuurlijk een beetje af van je budget en de locatie waarin je het feest wilt geven. Onthoud in ieder geval, hoe langer de gastenlijst, hoe moeilijker het is om het feest geheim te houden. Daarnaast, houdt de jarige van een giga-feest of meer van een bescheiden, kleinschalig feest?


Uitnodigen: Dit gaat je grote opgave worden voor het feest! Wanneer je dit goed doet weet je zeker dat het feest geheim blijft. Benader alle gasten persoonlijk en bellen is nog steeds de beste oplossing. (gelukkig had je nu al hulp gevraagd toch?) Druk iedereen op het hart dat het een SURPRISE-party is.

De jarige: Je moet een manier bedenken om de jarige naar het feest te ‘lokken’ of iemand vinden die zorgt dat de jarige op het feest komt. Dit laatste is overigens een aanrader want je hebt dan meer controle over de aankomst van de jarige én iemand met wie je telefonisch contact kunt houden. Zorg dat je verhaal waterdicht is en dat het niet ‘ongewoon’ is. Een vriendin/vriend die je opbelt om naar een museum te gaan terwijl iedereen weet (inclusief de jarige) dat ze dat nooit doen is dus ‘ongewoon’. Daarnaast, (grote tip) zorg dat de gasten hun auto’s niet pal voor de locatie zetten.

Eten en drinken: Zorg je er zelf voor? Probeer alles een uurtje voor de aankomst van de jarige klaar te hebben. Zodra de jarige binnen is kan het feest gelijk beginnen. Hier komt dus de hulp die je hebt gevraagd goed van pas! Denk aan wat de jarige graag eet en drinkt of aan hapjes en drankjes die passen binnen het thema van het feest.


home
© feestjes.net, surpriseparty organiseren