leuke verjaardag tips
verjaardag felicitatie
verjaardagsliedjes
verjaardag spreuken
verjaardagsteksten
verjaardagswensen
verjaardagsgedichten

origineel en uniek cadeau
feest oorkonde

verjaardag uitnodigingen
uitnodiging verjaardag
uitnodiging kinderfeestje

leuke kinderfeest tips
een kinderfeestje

meer verjaardag tips
verjaardagtipsz
leuke verjaardag
1001 verjaardagsgedichten
leuke verjaardagsgedichtjes

verjaardag feestartikelen
leuke verjaardag feestartikelen

verjaardag cadeaus
leuke cadeaubonnen
leuke verjaardaguitjes

verjaardag knipvellen
verjaardagsballonnen
verjaardagscadeautjes
verjaardagskaart bloemen
verjaardagstaart

leuke verjaardagsfeesten
abraham
sarah
hawaii
horror
hollywood
disco jaren 70, 80
hippies jaren 60
surprise party

verjaardag plaatjes
verjaardagsplaatjes
felicitatie verjaardagplaatjes
verjaardagplaatjesz
verjaardagsfeest plaatjes
verjaardag tekst plaatjes
felicitatie plaatjes

verjaardag geschiedenis
wanneer is de viering ontstaan

verjaardagstradities
in het buitenland

meer leuke feestjes
geboorte
trouwen
personeelsfeest
valentijn
carnaval
moederdag
pasen
vaderdag
halloween
sinterklaas
kerst
oud en nieuw
Heksen kinderverjaardagsfeestje.

Uitnodiging: Natuurlijk hebben we een leuke heksenfeest uitnodiging voor je gemaakt. Maar je kunt ook zelf een uitnodiging maken. We vonden deze ook erg geslaagd: Koop zwarte of grijze ballonnen, het liefst een beetje doorzichtig maar niet beslist noodzakelijk. Doe kleine briefjes in de ballon met de uitnodiging samen met wat confetti. Doe een mooi oranje lint aan de ballon.

Versiering en decoratie: De kleuren zijn: oranje, zwart, donkerblauw en wit. Ballonnen, slingers, confetti, servetten, tafelkleden, enz.. in deze kleuren vormen de basis. Het handigst is om te gaan shoppen rond Halloween want dan kun je een ruime voorraad vinden aan heksenmateriaal. In speelgoedwinkels vind je zakjes met kruipend ongedierte dat je over de tafel of kamer kunt verspreiden. Grote flessen met toverdrank in allerlei kleurtjes maken het geheel af samen met enkele bezemstelen.

Eten en drinken: Wat eten en drinken heksen? We geven je enkele heksenfavorieten! Maak ‘drakensnot’, voor de gelegenheid hebben we de naam maar aan het thema aangepast. Doe in grote glazen een lepel suiker, een scheut koffiemelk en schenk daarover gazeuse. Je krijgt dan een soort schuimend drankje wat er fantastisch uitziet. (Niet-heksen noemden het vroeger spoetnik ?). Nog een toverdrankje: maak ijsblokjes van limonadesiroop (een dag van tevoren). Geef de heksjes een glas water en doe er de ijsblokjes in, ‘magisch’ verandert het water van kleur. Voor ieder heksje een betoverde appel: neem enkele mooie rode appels en spies ze aan een grote cocktailprikker. Maak een suikerstroop van 250 gram suiker en 500 ml water en een scheutje azijn. Suiker in het mengsel oplossen en ongeveer 10 minuten laten inkoken (eventueel wat kleurstof erbij), appels in het mengsel dopen en laten drogen. Neem ook een kijkje in onze feestwinkel met feestartikelen voor een echt heksenfeest


Spelletjes:

Vergiftigde appels: Je hebt een grote hoeveelheid groene appels en een paar rode appels nodig. De rode appels zijn de ‘vergiftigde’ appels. Doe de appels in een grote mand. Doe de heksjes een blinddoek voor en laat ze in de mand grabbelen. Wie een rode appel pakt is ‘af’. Herhaal dit een paar keer tot er één heksje overblijft. Een variant is om de appels in een flinke teil water te doen en de heksjes de appels laten ‘happen’.

Vliegende heksen: Verdeel de groep in tweeën en geef iedere groep een heksenbezem. ‘Vliegend’ op de bezem leggen de groepjes een parcours af. Welk heksengroepje is als eerste weer over de finish?

De ‘verdwijn’vloek: Verdeel de groep in tweeën of drieën, het moeten ongeveer groepjes van vier heksjes worden. Geef iedere groep een rol (of twee) wc-papier waarmee ze één teamgenootje laten ‘verdwijnen’. Het kind wordt dus omwikkeld met wc-papier. Welk heksengroepje kan dit het snelst?

De snelste heksenhoed: Laat de heksjes in een kring zitten. Geef het eerste heksje een grote heksenhoed. Zet muziek aan. De heksenhoed wordt doorgegeven zolang de muziek speelt. Wanneer de muziek stopt is het heksje dat de hoed opheeft ‘af’. Je kunt doorgaan tot er maar één heksje over is.

Zwarte kattenjacht: Maak zwarte katten van karton of gewoon kaartjes met afbeeldingen van zwarte katten. Verstop de katten door het hele huis. Geef de heksjes een mandje en laat ze speuren naar zwarte katten. Welk heksje vindt de meeste?


Magische foto: Leuk om mee te geven aan het eind van het feestje. Hang enkele heksen accessoires met dun visdraad aan het plafond. Het moet lijken alsof ze zweven. Laat alle heksjes poseren voor een werkelijk magische foto!

Brrr eng?: Leg enkele voorwerpen onder een laken of tafelkleed. Het moet in ieder geval een beetje ‘eng’ aanvoelen. Ga voor plastic spinnen, slangetjes maar ook gewone pompons doen het goed. Laat de heksjes onder het kleed voelen aan één voorwerp en raden wat het is.

Slechte heks vs goede heks: Tikspelletje, dus het best buiten te spelen maar een grote binnenruimte lukt ook wel. Wijs één heksje aan als ‘slechte’ heks en één heksje als ‘goede’ heks. De ‘slechte’ heks krijgt een heksenbezem, de ‘goede’ heks een toverstaf. De ‘slechte’ heks moet proberen zoveel mogelijk heksjes te tikken. Heksjes die getikt zijn kunnen niet meer bewegen maar kunnen verlost worden door de ‘goede’ heks met haar toverstaf. Speel het spelletje een minuut of twee en kijk dan welke heksjes nog steeds zijn ‘bevroren’. Laat nu andere heksjes ‘goede’ en ‘slechte’ heks spelen.

Wat is het?: Verdeel de groep in twee teams. Maak van tevoren briefjes met allerlei dingetjes die bij een heks horen bv.: zwarte kat, bezemsteel, heksenhoed, spinnen, toverdrank, heksenketel, uil, volle maan, enz.. Doe de briefjes in een heksenhoed of heksenketel (uit onze feestwinkel) en laat een heksje van een groepje een briefje trekken. Ze moet met gebaren duidelijk maken welk heksenvoorwerp op het briefje staat. Welk groepje weet de meeste voorwerpen te raden?


kinderverjaardag knipvellen
thema kinderverjaardag
uitnodiging kinderverjaardag
verlanglijstjes kinderverjaardag
kinderverjaardag
kinderverjaardag jongen
kinderverjaardag leeftijd
kinderverjaardag meisje
brandweerfeestje
ridderfeestje
prinsessen feestje
cupcake feestje
piratenfeestje
hello kitty feestje
voetbalsfeestje
brandweer uitnodiging
ridder uitnodiging
prinsessen uitnodiging
cupcake uitnodiging
piraten uitnodiging
hello kitty uitnodiging
heksen uitnodiging
voetbal uitnodiging
verlanglijstje kinderverjaardag
verlanglijstje jongen
verlanglijstje meisje

home
© feestjes.net, heksen kinderverjaardagsfeestje