leuke verjaardag tips
verjaardag felicitatie
verjaardagsliedjes
verjaardag spreuken
verjaardagsteksten
verjaardagswensen
verjaardagsgedichten

origineel en uniek cadeau
feest oorkonde

verjaardag uitnodigingen
uitnodiging verjaardag
uitnodiging kinderfeestje

leuke kinderfeest tips
een kinderfeestje

meer verjaardag tips
verjaardagtipsz
leuke verjaardag
1001 verjaardagsgedichten
leuke verjaardagsgedichtjes

verjaardag feestartikelen
leuke verjaardag feestartikelen

verjaardag cadeaus
leuke cadeaubonnen
leuke verjaardaguitjes

verjaardag knipvellen
verjaardagsballonnen
verjaardagscadeautjes
verjaardagskaart bloemen
verjaardagstaart

leuke verjaardagsfeesten
abraham
sarah
hawaii
horror
hollywood
disco jaren 70, 80
hippies jaren 60
surprise party

verjaardag plaatjes
verjaardagsplaatjes
felicitatie verjaardagplaatjes
verjaardagplaatjesz
verjaardagsfeest plaatjes
verjaardag tekst plaatjes
felicitatie plaatjes

verjaardag geschiedenis
wanneer is de viering ontstaan

verjaardagstradities
in het buitenland

meer leuke feestjes
geboorte
trouwen
personeelsfeest
valentijn
carnaval
moederdag
pasen
vaderdag
halloween
sinterklaas
kerst
oud en nieuw
Prinses kinderverjaardagsfeestje.

Je kleine prinses wil een heus prinsessenfeestje? Voor kleine meisjes een droom die uitkomt, hoe maak je het onvergetelijk? We helpen je een eindje op weg!

Uitnodigingen: Denk vooral in roze kleuren met eventueel glitters en strass. We hebben een prinsessenfeest uitnodiging online gezet die je nog verder kunt versieren met glittertjes. Je kunt ook tiara’s (vind je in de speelgoedwinkel) als uitnodiging uitdelen met kleine kaartjes eraan met een uitnodiging, ieder gastje is dan gelijk in de goede sfeer.

Versieringen: Tule is reuze handig voor een prinsessenfeest. Je kunt er de stoelen mee versieren en eventueel een deuromlijsting mee maken. Roze ballonnen bij de voordeur, op de tafel natuurlijk een wit tafelkleed en kussentjes op de stoelen. Hoewel iedere mamma het liefst kiest voor plastic bestek, bordjes en bekers zou je nu kunnen kiezen voor ‘echt’.

Eten en drinken: Verfijnd is het belangrijkste natuurlijk voor kleine prinsesjes. Denk aan kleine petitfours, cupcakes met roze glazuur en glinsterende versiering, koekjes met wit glazuur, fairy bread, kleine sandwiches en gekleurde ranja in wijnglazen. Je kunt je eigen glaswerk gebruiken of plastic champagneglazen.

Kijk ook eens in onze feestwinkel vol feestartikelen voor een prinsessenfeest


Spelletjes:

Assepoesters schoentje: De prinsesje zitten in een kring. Geef één van de meisjes een mooi schoentje. Laat muziek spelen terwijl het schoentje doorgegeven moet worden. Wanneer de muziek stopt is het meisje met het schoentje ‘af’. Je kunt doorgaan tot er één prinsesje over is, deze heeft gewonnen.

Prinsesjes in de maak: Het vergt enige voorbereiding. Verdeel de groep in tweeën. Van tevoren heb je al kleding en accessoires voor een prinses in huis verstopt. (Denk aan een jurk, schoenen, tiara, handschoenen, tas, mooie ketting, enz..) Eén meisje wordt per groep aangewezen als prinses. De groepjes moeten de kleding en accessoires bij elkaar zoeken en de prinses hiermee aankleden. Het is wel handig om een lijst te maken met alle spulletjes die verzameld moeten worden.

Spiegeltje, spiegeltje…: Wijs één kind aan dat de kamer uitgaat. Laat de andere kinderen een spiegeltje verstoppen. Het kind dat hem is moet proberen de spiegel te vinden waarbij de andere kinderen mogen aangeven met ‘koud’ of ‘warm’ of ze al in de buurt is.

Tiara voor een prinses: De klassieker geïnspireerd op ‘ezeltje prik’. Vergroot een afbeelding van een prinses of teken zelf op een groot vel behangpapier een prinses. Geef alle gastjes een papieren tiara. Geblinddoekt moeten ze proberen om de tiara op het haar van de prinses te plaatsen.

Vind de schat: Ook prinsesjes moeten soms even dol kunnen spelen. Blaas een hele lading ballonnen op, roze of goudkleurig. Verstop in 1 van de ballonnen een ‘gouden’ munt. Laat de prinsesjes de ballonnen kapot trappen (of erop zitten), wie vindt de schat?


Creatief:

Spiegeltje: Geen enkele prinses kan zonder spiegel! Koop spiegeltjes met een houten onbewerkte rand. Verf de rand eerst met plakkaatverf in een mooie kleur. De verf moet daarna wel even drogen maar dat gaat snel met plakkaatverf. Daarna kan de spiegel verder versierd worden met strass-steentjes, stickers, mooie knoopjes, lintjes, enz..

Juwelendoosje: Welke prinses kan zonder. Gebruik als basis een houten, onbewerkt doosje. Wanneer je een onbewerkte tekendoos kunt vinden dan is die ideaal hiervoor. Maar ieder doosje kan gebruikt worden, deze moet alleen onbewerkt zijn. Beschilder eerst het doosje met plakkaatverf (druk de prinsesjes op het hart, niet te dik anders duurt het drogen te lang) Versier het doosjes daarna met stickers, kraaltjes, gekleurde steentjes, enz.. Eventueel kun je een klein spiegeltje in de binnenkant plakken.

Tiara: Knip uit stevig karton de vorm van een kroon/tiara. Daarna mag iedere prinses haar eigen kroontje/tiara versieren. Je kunt verf gebruiken maar ook gewoon stiften of wascokrijtjes. Versieren kan verder met vrolijke stickers, lintjes, glitters of gekleurde veertjes.

Tip: Heb je de kinderen gevraagd om verkleed te komen denk dan aan bescherming van de kleding! Het is zonde wanneer al die mooie kleertjes verf- of lijmspetters krijgen. Je kunt oude overhemden gebruiken, t-shirts of zelfs vuilniszakken waarin je gaten knipt voor hoofd en armen.


kinderverjaardag knipvellen
thema kinderverjaardag
uitnodiging kinderverjaardag
verlanglijstjes kinderverjaardag
kinderverjaardag
kinderverjaardag jongen
kinderverjaardag leeftijd
kinderverjaardag meisje
brandweerfeestje
ridderfeestje
cupcake feestje
piratenfeestje
hello kitty feestje
heksenfeestje
voetbalsfeestje
brandweer uitnodiging
ridder uitnodiging
prinsessen uitnodiging
cupcake uitnodiging
piraten uitnodiging
hello kitty uitnodiging
heksen uitnodiging
voetbal uitnodiging
verlanglijstje kinderverjaardag
verlanglijstje jongen
verlanglijstje meisje

home
© feestjes.net, prinses kinderverjaardagsfeestje