leuke verjaardag tips
verjaardag felicitatie
verjaardagsliedjes
verjaardag spreuken
verjaardagsteksten
verjaardagswensen
verjaardagsgedichten

origineel en uniek cadeau
feest oorkonde

verjaardag uitnodigingen
uitnodiging verjaardag
uitnodiging kinderfeestje

leuke kinderfeest tips
een kinderfeestje

meer verjaardag tips
verjaardagtipsz
leuke verjaardag
1001 verjaardagsgedichten
leuke verjaardagsgedichtjes

verjaardag feestartikelen
leuke verjaardag feestartikelen

verjaardag cadeaus
leuke cadeaubonnen
leuke verjaardaguitjes

verjaardag knipvellen
verjaardagsballonnen
verjaardagscadeautjes
verjaardagskaart bloemen
verjaardagstaart

leuke verjaardagsfeesten
abraham
sarah
hawaii
horror
hollywood
disco jaren 70, 80
hippies jaren 60
surprise party

verjaardag plaatjes
verjaardagsplaatjes
felicitatie verjaardagplaatjes
verjaardagplaatjesz
verjaardagsfeest plaatjes
verjaardag tekst plaatjes
felicitatie plaatjes

verjaardag geschiedenis
wanneer is de viering ontstaan

verjaardagstradities
in het buitenland

meer leuke feestjes
geboorte
trouwen
personeelsfeest
valentijn
carnaval
moederdag
pasen
vaderdag
halloween
sinterklaas
kerst
oud en nieuw
Ridder kinderverjaardagsfeestje.

Voor stoere jongetjes een echt ridderfeest voor je verjaardag!

Uitnodigingen: Maak uitnodigingen in de vorm van een ridderschild. We hebben deze uitnodiging voor het ridderfeest voor je gemaakt. Print het uit op stevig papier en vul naam en datum in. Natuurlijk kun je ook alleen de vorm van het schild gebruiken, teken hem over op stevig karton en versier de uitnodiging samen met de jarige. Wil je de sfeer alvast zetten dan kun je ook plastic ridderzwaarden (speelgoedwinkel) uitdelen met daaraan een klein kaartje met de uitnodiging.


Versieringen: Maak van je kamer een heus kasteel. Speelgoedzwaarden aan de muur, wapenschilden erbij en je hebt al een ‘kasteelsfeer’. Print enkele platen uit van draken, want daar vechten ridders natuurlijk tegen! Heb je voldoende ruimte binnen (of heb je een grote tuin) maak dan een echt kasteel van grote kartonnen dozen.


Eten en drinken: Heel simpel, echte ridders eten natuurlijk met hun handen! Geef je chipjes of frietjes dan serveer je het gewoon op de tafel en niet op bordjes of schaaltjes. Gebruik dus alleen een plastic tafelkleed. Leuke ranja maak je door de siroop in kleine blokjes in te vriezen en in een glazen bokaal met water op tafel te zetten. Ridders drinken natuurlijk wel uit bekers!

Feestartikelen voor ridder kinderverjaardagsfeestjes: natuurlijk hebben we die ook, deze vind je hier


Spelletjes:

Red de prinses!: Ridders helpen natuurlijk prinsessen in nood. Iedere ridder krijgt een afbeelding van een kasteel op A4, surf maar even op het internet, genoeg te vinden. Verstop door het hele huis stickers met een afbeelding van een prinses. Welke ridder weet de meeste prinsessen op zijn kasteel te plakken? Pas de tijd een beetje aan op de leeftijd van de kinderen, voor hele jonge riddertjes is een kwartier meer dan genoeg.


Drakenei: Een variant op een oude klassieker. Je hebt enkele opgeblazen ballonnen nodig waarin je ‘gouden’ speelgoedmunten verstopt en muziek natuurlijk. De ridders zitten in een kring, geef één ridder de ballon en zet de muziek aan. De ballon wordt doorgegeven zolang de muziek speelt. Wanneer de muziek stopt mag de ridder die de ballon in handen heeft hem laten knappen en de munt inruilen voor een klein cadeautje. Wie als laatste overblijft is de winnaar!


Drakenstaart: Net als ‘ezeltje prik’ maar nu met een draak en een drakenstaart. Print een grote plaat uit van een draak (of teken hem gewoon zelf)en wis de staart. Geef ieder kind een drakenstaart van papier. Ieder kind moet proberen om geblinddoekt de staart op de draak te plakken.


Versla de draak: Een volwassene is hier de ‘draak’. Geef de kinderen allemaal een stuk of drie waterballonnen (het is dus een spelletje voor buiten). Misschien kun je nog ergens een drakenmasker vinden om het compleet te maken maar een groen t-shirt met enkele rode/oranje (vuur) stroken doet het ook goed. De kinderen moeten proberen om de draak te raken met de waterballonnen, wie de draak raakt krijgt een ‘gouden’ munt die ze later kunnen inruilen voor iets lekkers of een klein speeltje.


Maak je eigen ridderschild: Maak van heel stevig karton of hout een vorm van een ridderschild. De kinderen mogen nu hun eigen schild versieren. Gebruik hiervoor stickers, verf (plakkaatverf of waterverf, stiften, plaatjes met ridders, draken, prinsessen, zwaarden, enz..


Vind het drakenei: Vertel eerst een kort verhaaltje. De koning heeft hulp nodig bij het vinden van het gouden drakenei waaruit een gruwelijk monster wordt geboren. Het is heel belangrijk om het ei te vinden voordat het uitkomt! Verstop in de tuin (of in je huis) verschillende gekleurde eieren en één gouden ei. Zet op een tafel verschillende kleine cadeautjes die de kinderen kunnen ‘betalen’ met de eieren en voor diegene die het ‘gouden’ ei vindt een heel speciaal cadeau.


kinderverjaardag knipvellen
thema kinderverjaardag
uitnodiging kinderverjaardag
verlanglijstjes kinderverjaardag
kinderverjaardag
kinderverjaardag jongen
kinderverjaardag leeftijd
kinderverjaardag meisje
brandweerfeestje
prinsessen feestje
cupcake feestje
piratenfeestje
hello kitty feestje
heksenfeestje
voetbalsfeestje
brandweer uitnodiging
ridder uitnodiging
prinsessen uitnodiging
cupcake uitnodiging
piraten uitnodiging
hello kitty uitnodiging
heksen uitnodiging
voetbal uitnodiging
verlanglijstje kinderverjaardag
verlanglijstje jongen
verlanglijstje meisje

home
© feestjes.net, ridder kinderverjaardagsfeestje