leuke verjaardag tips
verjaardag felicitatie
verjaardagsliedjes
verjaardag spreuken
verjaardagsteksten
verjaardagswensen
verjaardagsgedichten

origineel en uniek cadeau
feest oorkonde

verjaardag uitnodigingen
uitnodiging verjaardag
uitnodiging kinderfeestje

leuke kinderfeest tips
een kinderfeestje

meer verjaardag tips
verjaardagtipsz
leuke verjaardag
1001 verjaardagsgedichten
leuke verjaardagsgedichtjes

verjaardag feestartikelen
leuke verjaardag feestartikelen

verjaardag cadeaus
leuke cadeaubonnen
leuke verjaardaguitjes

verjaardag knipvellen
verjaardagsballonnen
verjaardagscadeautjes
verjaardagskaart bloemen
verjaardagstaart

leuke verjaardagsfeesten
abraham
sarah
hawaii
horror
hollywood
disco jaren 70, 80
hippies jaren 60
surprise party

verjaardag plaatjes
verjaardagsplaatjes
felicitatie verjaardagplaatjes
verjaardagplaatjesz
verjaardagsfeest plaatjes
verjaardag tekst plaatjes
felicitatie plaatjes

verjaardag geschiedenis
wanneer is de viering ontstaan

verjaardagstradities
in het buitenland

meer leuke feestjes
geboorte
trouwen
personeelsfeest
valentijn
carnaval
moederdag
pasen
vaderdag
halloween
sinterklaas
kerst
oud en nieuw
Voetbal kinderverjaardagsfeestje.

Dol op voetbal, iedere zaterdag op het voetbalveld? Een verjaardag met als thema ‘voetbal!’, één van de leukste thema’s voor een kinderfeestje.

Uitnodigingen: De leukste die we zagen waren kleine voetballen met daarop met watervaste stift de uitnodiging. Wil je het iets eenvoudiger maken (en goedkoper) schrijf dan met zwarte stift een uitnodiging op een witte ballon. We hebben ook een uitnodiging voor je voetbalfeestje gemaakt, alleen even invullen en uitprinten en je bent klaar(jpg).

Versieringen: Een voetbalkinderfeestje is vooral een buitenfeestje of een ruime binnenruimte. Heeft je kind een favoriete voetbalclub dan kun je voor de versieringen de kleuren van de club gebruiken. Anders kies je voor basiskleuren groen, wit en zwart. Leg een groen kleed over de tafel, witte en zwarte slingers en ballonnen, posters van voetbalhelden aan de muur en heel veel voetballen.

Eten en drinken: Kies voor eenvoudig eten. Pizza, hotdogs, chips, kipkluifjes, popcorn, knakworstjes, stukjes kaas of worst. In plaats van een grote verjaardagstaart kun je kiezen voor kleinere cupcakejes met groene glazuur en witte lijnen. Of witte cupcakes met zwarte vlakken zoals een voetbal.

Neem ook een kijkje in onze feestwinkel voor feestartikelen voor een voetbalfeestje!


Spelletjes:

Doelschieten: Natuurlijk als eerste! Wie kan de bal het vaakst in een doel schieten? Heb je een keeper bij het feestje dan kun je die vragen in het doel te gaan staan anders is er vast wel een volwassene voor te vinden. Je hebt er niet echt een doel voor nodig, gewoon twee ballen op de plaats van de doelpalen leggen.

IJzig voetbal: Kies één voetballertje als ‘scheidsrechter’. De ‘scheidsrechter’ is de tikker en krijgt een lading rode kaartjes. Wie getikt wordt krijgt een rode kaart en moet met de benen wijd stil blijven staan. Andere voetballertjes kunnen hem ‘ontdooien’ door onder zijn benen door te kruipen. Het spel is voorbij wanneer alle spelers zijn ‘bevroren’ of spreek een bepaalde tijd af voor het spel.

Voetbalbowling: Net als bowlen maar dan met waterflessen en een voetbal. Zet flessen met water neer zoals op een bowlingbaan. Laat de voetballertjes met een voetbal op de ‘kegels’ schieten, wie weet de meeste om te gooien?

Knallen!: Verdeel de groep in tweeën. Hang aan een pion enkele witte ballonnen, aan een andere pion enkele zwarte ballonnen. Blaas de ballonnen zo stevig mogelijk op. Op een fluitsignaal rent uit iedere team één spelertje naar de ballonnen, pakt een ballon en probeert deze zo snel mogelijk te laten knallen. (er op gaan zitten of op trappen) Daarna moet hij zo snel mogelijk naar zijn team terugrennen en moet een teamgenootje hetzelfde doen. Welk team weet de meeste ballonnen te laten knallen?


Blaasvoetbal: Voetbalspelletje dat je ook binnen kunt spelen. Je hebt een paar rietjes nodig en kleine lichte balletjes. We deden het rond de tafel. Verdeel de groep in tweeën, geef iedere speler een rietje, wie weet het balletje blazend door het rietje bij het andere team van de tafel te blazen. Een variant daarop is tussen twee spelertjes. Neem een grote doos (een bananendoos is voldoende), leg in de doos een vel groen papier en teken er met witte verf een voetbalveld op. Maak gaten aan beide smalle kanten, dit zijn de goals. De spelertjes steken een riet door het eigen doel en proberen de bal bij de andere speler in het doel te blazen.

Kin omhoog!: Je hebt kleine voetballen nodig (ongeveer de grootte van een flinke appel). Verdeel de groep in twee teams en laat ze een rij vormen. De eerste speler van de rij krijgt een bal onder zijn kin en moet deze (zonder handen!!!) doorgeven aan de volgende speler. Wel team heeft de bal als eerste helemaal doorgegeven?

Race met hindernissen: Wat is leuker dan iedereen laten zien hoe handig je bent met een voetbal? Maak een soort hindernisbaan waarlangs spelertjes met een bal moeten dribbelen, wie kan dit het snelst? Maak het jezelf niet te ingewikkeld, langs een tuinstoel, onder een trampoline door, twee keer rond de boom in de tuin, enz..

Ballonnenvoetbal: Gewoon een ouderwets potje voetbal maar dan met een ballon. Maak het speelveld niet te groot want met een ballon is iets anders voetballen dan met een bal. (en zorg voor een aantal reserve-voetbalballonnen want er zullen zeker een aantal sneuvelen.)


kinderverjaardag knipvellen
thema kinderverjaardag
uitnodiging kinderverjaardag
verlanglijstjes kinderverjaardag
kinderverjaardag
kinderverjaardag jongen
kinderverjaardag leeftijd
kinderverjaardag meisje
brandweerfeestje
ridderfeestje
prinsessen feestje
cupcake feestje
piratenfeestje
hello kitty feestje
heksenfeestje
brandweer uitnodiging
ridder uitnodiging
prinsessen uitnodiging
cupcake uitnodiging
piraten uitnodiging
hello kitty uitnodiging
heksen uitnodiging
voetbal uitnodiging
verlanglijstje kinderverjaardag
verlanglijstje jongen
verlanglijstje meisje

home
© feestjes.net, voetbal kinderverjaardagsfeestje