leuke geboorte tips
geboortekaartjes teksten
leuke geboortegedichtjes
leuke geboorte
geboorteplaatjes
geboortegedichtjes en meer
felicitatie geboorte plaatjes

leuk cadeau
feest oorkonde
leuk cadeautje
leuke cadeautips

geboortekaartjes maken
leuke geboortekaartjes

leuke babyshower tips
babyshower uitnodiging
leuke babyshower spelletjes
babyshower feestartikelen
1001 leuke babyshower tips

geboorte feestartikelen
jongen geboren
meisje geboren
tweeling geboren

leuke geboorte knutsels
3D geboorte knipvel
deurhanger geboorte baby
geboorte jongen slinger
geboorte meisje slinger
knutsel geboorte broertje
knutsel geboorte zusje
lief geboorte knipvel
mobiel geboorte knipvel
nostalgisch geboorte knipvel
schattig geboorte knipvel
slinger geboorte baby
traktatie geboorte broertje
traktatie geboorte zusje
vrolijk geboorte knipvel

leuke geboorte kleurplaten
baby in kinderstoel
baby in wieg
baby meisje
baby met knuffel
baby met rammelaar
baby slaapt
baby speelt
geboorte jongen
geboorte meisje
lieve baby
meisje met speen
vrolijke baby

leuke geboorte plaatjes
geboorte meisje
geboorte jongen
geboorte meerling
felicitatie geboorte

leuke kraamfeest tips
kraamfeest
kraamfeest feestartikelen
kraamfeest uitnodiging
Babyshower tips, leuke tips voor een babyshower. Ideeën voor een babyshower? We hebben de aller-leukste voor je verzameld. Het kwam overwaaien uit Amerika maar is nu razend populair bij aanstaande ouders. Het leuke eraan is misschien ook wel dat je er zelf weinig aan hoeft te doen! Gebruikelijk is dat een goede vriendin het organiseert voor de aanstaande moeder. Soms als verrassingsfeestje maar meestal wordt de moeder (of vader) betrokken in de organisatie. We schrijven steeds moeder en vader, niet zonder reden. Hoewel de meeste babyshowers voor de moeder zijn, is het de laatste jaren ook heel gebruikelijk dat de vader aanwezig is.

Wanneer wordt een babyshower gehouden? In ieder geval enkele weken voor de uitgerekende datum, meestal in de zevende maand maar iets eerder kan ook. Plan de datum zorgvuldig, het is belangrijk dat iedereen die uitgenodigd wordt ook daadwerkelijk op die datum aanwezig kan zijn. Een verrassingsfeest is leuk maar dan moet je wel zeker weten wie uitgenodigd moet worden.

Uitnodigingen: Er zijn meer dan voldoende leuke uitnodigingen te vinden voor een babyshower. We hebben er ook een aantal gevonden, je vindt ze hier. Wanneer je niet per post hoeft te sturen kun je ook zelf uitnodigingen maken: een klein babyflesje met een kaartje, poppetje met de uitnodiging, knuffels met een uitnodigingsbriefje, een luier met daarop de uitnodiging geschreven, enz., laat je creativiteit er maar op los! Soms weten de ouders al of het een jongetje of meisje wordt en dan kun je de kleur aanpassen, anders houd je de kleur neutraal.

Cadeautjes: Bij een babyshower horen kleine cadeautjes. Voor de gasten is het vaak wel handig (en overigens ook voor de aanstaande ouders) om een cadeaulijst te kunnen raadplegen. Voor een eerste kindje zijn de cadeautjes natuurlijk talrijk maar wat wanneer het de tweede, derde baby is in het gezin? Een idee is om in dit geval een zgn. diapershower te houden, luiers kun je als aanstaande ouders nooit genoeg hebben!

Leuke en betaalbare kraamcadeaus vonden we in deze winkel

Spelletjes en meer voor een babyshower

Herinnering: Laat de gasten tastbare herinneringen maken aan deze babyshower. Je kunt bij de uitnodiging iedere gast een wit vel A4 geven waarop ze een boodschap, wens, gedichtje of tekening voor de baby kunnen schrijven of tekenen. Deze vellen kun je samenbinden en als cadeautje geven. Een ander (en volgens ons een origineel cadeau) idee is om een aantal witte rompertjes of hemdjes te kopen en deze te versieren tijdens de babyshower. Dat kan met textielverf of met lintjes en kraaltjes (let er in dit laatste geval op dat veiligheid voor de baby belangrijk is, géén accessoires die los kunnen raken!). Ga je alleen textielverf gebruiken, was het rompertje of hemdje dan voordat je het gaat versieren en fixeer de verf daarna met een lauwe strijkbout.

Bij een babyshower horen spelletjes en we hebben een aantal voor je op een rijtje gezet:
Voeding is belangrijk: Verdeel de groep in tweetallen. Geef ieder tweetal een blinddoek, een vuilniszak (een grote, met ruimte voor het hoofd en armen geknipt), een lepel en een potje babyvoeding. (een zelfgemaakt prakje babyvoeding kan natuurlijk ook) Eén van het tweetal doet de blinddoek voor, de ander hangt de vuilniszak om. Degene met de blinddoek moet de ander proberen te ‘voeren’. Welk tweetal is hier het snelste in?

Wat is het?: Je hebt er verschillende soorten babypotjes met voeding voor nodig maar deze kun je ook zelf maken. (geprakte appel, worteltjes, bloemkool, banaan, broccoli, enz.) Wie kan nu (wel geblinddoekt!) raden welk babyprakje het is?

Bij een babyshower horen ook versieringen om de kamer extra feestelijk te maken! Neem eens een kijkje hier, voor de leukste versieringen voor een babyshower.

babyshower feestartikelen

Baby in de maak: Zet de gasten aan een tafel met daarop een ruime hoeveelheid boetseerklei. Geef ze 5 minuten om een baby’tje in elkaar te kleien. De aanstaande moeder beoordeeld tenslotte welke poging het meest geslaagd is.

Luiers met snelheid: Je hebt een aantal babypoppen nodig en een flinke hoeveelheid babyluiers, meestal wordt gekozen voor papieren luiers aangezien de gasten geblinddoekt worden. (spelden zijn dan niet zo handig). Je kunt het spelen in tweetallen, wie weet het snelst een bepaalde hoeveelheid luiers om te doen. Een variant is dat iedere gast apart een tijd krijgt (2 minuutjes?) om geblinddoekt zoveel mogelijk poppen een luier voor te doen.

Met één hand: Hang een aantal babykleertjes met hangertjes aan een lijn door de kamer. Laat de gasten proberen om met één hand de kleertjes van de hanger te krijgen zonder dat de hanger (of het kleertje) op de vloer valt.

Van wie is die er een?: Je mag een middagje los gaan op de gossipbladen. Zoek afbeeldingen van kinderen met beroemde ouders en knip ze uit. Plak de foto’s op kaartjes en laat de gasten raden welke beroemde ouder het kind heeft.

Baby ABC: Geef alle gasten een vel papier met daarop alle letters van het alfabet. Laat de gasten achter iedere letter een baby gerelateerd woord schrijven. Wie kan dit het snelste?

Speentje in balans: Je hebt er babyspeentjes voor nodig met een ring en rietjes. Verdeel de gasten in groepen van 5-6 personen. De eerste van de groep pakt het speentje op met het rietje (door de ring dus), deze geeft het door aan de tweede, die het aan moet pakken met alleen het rietje. Welke groep kan dit het snelst zonder het speentje te laten vallen?

home
© feestjes.net, babyshower, leuke babyshower tips