leuke geboorte tips
geboortekaartjes teksten
leuke geboortegedichtjes
leuke geboorte
geboorteplaatjes
geboortegedichtjes en meer
felicitatie geboorte plaatjes

leuk cadeau
feest oorkonde
leuk cadeautje
leuke cadeautips

geboortekaartjes maken
leuke geboortekaartjes

leuke babyshower tips
babyshower
babyshower uitnodiging
babyshower feestartikelen
1001 leuke babyshower tips

geboorte feestartikelen
jongen geboren
meisje geboren
tweeling geboren

leuke geboorte knutsels
3D geboorte knipvel
deurhanger geboorte baby
geboorte jongen slinger
geboorte meisje slinger
knutsel geboorte broertje
knutsel geboorte zusje
lief geboorte knipvel
mobiel geboorte knipvel
nostalgisch geboorte knipvel
schattig geboorte knipvel
slinger geboorte baby
traktatie geboorte broertje
traktatie geboorte zusje
vrolijk geboorte knipvel

leuke geboorte kleurplaten
baby in kinderstoel
baby in wieg
baby meisje
baby met knuffel
baby met rammelaar
baby slaapt
baby speelt
geboorte jongen
geboorte meisje
lieve baby
meisje met speen
vrolijke baby

leuke geboorte plaatjes
geboorte meisje
geboorte jongen
geboorte meerling
felicitatie geboorte

leuke kraamfeest tips
kraamfeest
kraamfeest feestartikelen
kraamfeest uitnodiging
Leuke babyshower spelletjes.

Leuke babyshower spelletjes. Spelletjes voor een babyshower, ze horen er echt bij! We hebben de aller-leukste spelletjes voor een babyshower voor je op een rijtje gezet.

De prijs van een baby: Doe in een grote mand allerlei voorwerpen die in huis worden gehaald voor een baby. Denk aan luiers, flesjes, speentjes, bijtringen, zalfjes, enz.. Laat de gasten raden naar de prijs van de gehele mand (dus alle items bij elkaar opgeteld). Iedereen schrijft het bedrag op een vel papier, wie komt het dichtst bij de echte prijs?

Vuile luiers: Het klinkt een beetje smerig maar voor de afwisseling wel leuk. Je hebt een luier nodig en flink wat chocopasta. Doe de chocopasta in de luier. Laat de groep in een kring zitten en zet muziek aan. (kinderliedjes natuurlijk!) Geef de eerste de luier en laat deze doorgeven zolang de muziek speelt. Wanneer de muziek stopt is diegene met de luier ‘af’. Wie weet het langst te blijven zitten? Variant is dat diegene met de vuile luier één goede raad moet geven aan de aanstaande moeder.

Water gebroken!: Je moet het zeker een dag van tevoren voorbereiden. Je hebt bakjes nodig die in een vriezer kunnen en kleine babypoppetjes (laatste vind je meer dan voldoende in een speelgoedwinkel). Doe water in de bakjes en dompel de babypoppetjes in het water. Zet de bakjes een nacht in de vriezer. Geef de gasten ieder een bak ijs met daarin het poppetje, wie weet als eerste het poppetje uit het ijs te krijgen?

En de buik is?: Alleen leuk wanneer de aanstaande moeder niet al te gevoelig is over haar gewicht! Je hebt een bol garen of lint nodig en een schaar. Laat iedere gast de omvang van de buik van de aanstaande moeder schatten en de juiste lengte wol of lint afknippen. Daarna pas je het om de babybuik, wie weet het best de omvang te raden?

Het komt uit een flesje: Je hebt net zoveel babyflesjes nodig als er gasten zijn. Vul de flesjes met melk (of frisdrank o.i.d.). Welke gast weet als eerste het hele flesje leeg te zuigen?

En het is….: Laat gasten voor de babyshower babyfoto’s of peuterfoto’s van zichzelf inleveren. Plak de foto’s op een groot vel karton (of een groot vel oud behangpapier) en nummer de foto’s. Geef de gasten een vel papier waarop ze schrijven wie op de foto staat. Heb je een groep gasten die elkaar niet zo goed kent dan kun je ook naamplaatjes uitdelen van tevoren. Wie weet de meeste foto’s goed te raden?

Zij/Hij lijkt op: Deel vellen papier uit met daarop een omtrek van een babyhoofdje getekend. Daarnaast heb je foto’s nodig van de aanstaande vader en moeder. (Je hebt alleen foto’s van het hoofd nodig dus uitvergrote pasfoto’s kunnen prima.) Laat de gasten de foto’s uitknippen en op de tekening van het babyhoofdje plakken. Bv. hij/zij krijgt de neus van de vader, oren van de moeder, kin van…., enz.. Laat de aanstaande moeder (of vader) de aller-leukste uitkiezen.

Babyvoorwerpen raden: Vul een aantal genummerde papieren zakken met babyvoorwerpen en niet ze dicht. Je kunt ook plastic tassen gebruiken maar de inhoud van de tas moet natuurlijk niet zichtbaar zijn. Geef de papieren zakken aan de gasten en laat ze raden wat in iedere zak zit. Je vult ze bv. met een speentje, luier, flesje, enz.. Voor de volledigheid…vergeet niet om zelf op te schrijven wat in welke papieren zak zit. Wie weet de meeste voorwerpen goed te raden?

babyshower feestartikelen

Ken je deze nog?: Zoek een aantal bekende kinder- of babyliedjes bij elkaar. Kies uit ieder liedje één zinnetje. Schrijf het zinnetjes op genummerde kaarten. Laat de gasten raden uit welk liedje het zinnetje komt. Iemand kan extra punten scoren door het hele liedje voor te zingen. Een variant is om een kort fragment uit een liedje te laten horen. Daarna moeten de gasten opschrijven uit welk liedje het fragment komt. Nog een variant: laat het liedje horen en stop de muziek ergens in het begin, wie kan het liedje verder zingen?

Waslijntje: Hang, voordat de gast arriveren, een lijn door de kamer met daaraan verschillende babyartikelen. Haal de lijn na een uurtje weg. Geef de gasten een vel papier en een pen en laat ze zoveel mogelijk babyartikelen opschrijven die aan het lijntje hingen. Je vertelt dus pas aan de gasten wat ze moeten doen nadat je de lijn heb weggehaald! Wie weet de meeste babyartikelen te raden? Wil je de moeilijkheidsgraad iets verhogen dan moeten de gasten de babyartikelen ook opschrijven in de goede volgorde.

Heel veel sokjes!: Je hebt een hele lading babysokjes (paren) nodig en een wasmand. Haal de sokjes uit elkaar en mik ze losjes in de wasmand. Wie weet het snelst de paren sokjes bij elkaar te vinden?

Bucketlist voor de baby: Leuk spel maar vooral ook een herinnering voor later. Vraag alle gasten om één ding op een kaartje te schrijven wat leuk is om te doen met de baby in het eerste jaar. Bijvoorbeeld een uitje met de baby, foto van het eerste groentehapje of gewoon een goed advies voor dat eerste leuke jaar! Voeg de kaartjes samen in een album of doe ze samen in een mooi doosje.


home
© feestjes.net, leuke babyshower spelletjes