leuke paastips
ontstaan pasen
paassymbolen
paasverhaal
leuke paasversiering
paasfeest vieren

leuk cadeau
feest oorkonde
leuk cadeautje
leuke cadeautips

leuke paaskaarten
religieuze paaskaarten
vrolijke paaskaarten
leuke paasmenu kaarten

paasplaatjes
nostalgisch
paasbloemen
paaseieren
paashaas
paaskuiken
paasmandjes
paasfeest plaatjes
paasplaatjesz
mooie paasplaatjes

paasteksten
paasgedichten
paasliedjes
paasteksten

paasrecepten
paasontbijt
paaseieren

paasknutsels
eierdopjes kleuren
leuk paasmandje
mooi paasmandje
paashaas eierdopje
paashaas masker jongen
paashaas masker meisje
paasmobiel
palmpasenstok
pasen bouwplaat
trekpop paashaas

paasspelletjes
doolhof pasen
leuke paaspuzzel
paasmemory
leuke paasspelletjes
paaseieren spelletjes

paaskleurplaten
paaseieren
paashaas
pasen
mandala paaseieren
nummer paaskleurplaat
Paaseieren beschilderen. Bij Pasen horen natuurlijk paaseieren en de leukste paaseieren maak je zelf. Overigens ook heel leuk om met de kinderen te doen! Voor leuke paaseieren kun je zowel (hard)gekookte eieren als uitgeblazen eieren gebruiken maar voor kinderen zijn de eerste handiger. Wil je eieren uitblazen? Dat gaat zo: prik voorzichtig een gaatje in de boven- en onderkant van het ei (even goed doorprikken want er zit nog een vliesje onder de dop), blaas dan aan één kant op het ei en de inhoud loopt er zo uit. Het is handig voor het versieren om een satéprikker door het ei te steken.
Gebruik je liever gekookte eieren dan kun je deze een mooi basiskleurtje geven met een verfbadje. In veel winkels kun je rond deze tijd kleurstoffen vinden voor je paaseieren. Natuurlijke kleurstoffen zijn er natuurlijk ook. We geven je een klein lijstje met mooie kleurtje, voeg altijd een lepel azijn toe, zo wordt de kleur iets dieper of laat de gekookte eieren een nachtje op een koele plaats staan. Natuurlijke kleurstoffen voor paaseieren: spinazie voor groene eieren, koffie voor bruine eieren, bietjes voor roze, kamille voor mooie gouden eieren, paarse eieren maak je met druivensap en wil je (licht)gele eieren voeg dan citroenschil toe.

feestartikelen voor pasen

Al tijdens het verfbadje kun je de eieren extra versieren. Bind kleine bloemetjes of (kruiden)takjes rond het ei voordat je het in het verfbad doet. Je krijgt dan een mooie afdruk op het ei. Voor een marmer-effect doe je het ei met de natuurlijke kleurstof in een pantykousje. Ook kun je het ei ‘versieren’ met kaarsvet, daarna doe je het in een verfbad. Wanneer de kleur diep genoeg is haal je het ei uit het verfbad. Verwijder het kaarsvet, maak eventueel een nieuw patroon met kaarsvet en doe het ei in een ander verfbad. Deze methode is natuurlijk ongeschikt voor kinderen.
Vind je alleen een kleurtje niet voldoende voor je paaseieren dan kun je de eieren na het kleuren nog verder versieren. Rond Pasen vind je in winkels allerlei stickervellen met een paasthema, voor kleine kinderen heel handig. Verder kun je natuurlijk figuurtjes tekenen met verf, kleurstiften of wasco-krijtjes. Daarnaast kun je eieren versieren met: pailletjes, kraaltjes, veertjes of leuke knoopjes. Zet alles vast met gewone hobbylijm.
Eieren zijn vaak onhandig om vast te houden tijdens het bewerken. In de winkel vind je hier wel houdertjes voor waar je de eieren in kunt draaien. Twee halve wc-rollen doen de truc overigens ook wel. Uitgeblazen eieren zijn het handigst aan een satéprikker te versieren, aan de onderkant even vastzetten met een stukje was of klei.


home
© feestjes.net, paaseieren beschilderen