leuke paastips
ontstaan pasen
paassymbolen
paasverhaal
leuke paasversiering
paasfeest vieren

leuk cadeau
feest oorkonde
leuk cadeautje
leuke cadeautips

leuke paaskaarten
religieuze paaskaarten
vrolijke paaskaarten
leuke paasmenu kaarten

paasplaatjes
nostalgisch
paasbloemen
paaseieren
paashaas
paaskuiken
paasmandjes
paasfeest plaatjes
paasplaatjesz
mooie paasplaatjes

paasteksten
paasgedichten
paasliedjes
paasteksten

paasrecepten
paasontbijt
paaseieren

paasknutsels
paaseieren beschilderen
eierdopjes kleuren
leuk paasmandje
mooi paasmandje
paashaas eierdopje
paashaas masker jongen
paashaas masker meisje
paasmobiel
palmpasenstok
pasen bouwplaat
trekpop paashaas

paasspelletjes
doolhof pasen
leuke paaspuzzel
paasmemory
leuke paasspelletjes

paaskleurplaten
paaseieren
paashaas
pasen
mandala paaseieren
nummer paaskleurplaat
Spelletjes met paaseieren. Leuke spelletjes met paaseieren om Pasen onvergetelijk te maken!

Paaseieren zoeken: Dit kennen we natuurlijk allemaal, verstop versierde paaseieren in je huis of tuin, geef ieder kind een mandje en het zoeken kan beginnen!

Eierrace: Je hebt voor ieder kind een (soep)lepel nodig en een hardgekookt paasei. Maak in de tuin een duidelijke startlijn en een finish. De kinderen moeten met het ei op de lepel zo snel mogelijk proberen de finish te halen. Wanneer het ei van de lepel valt moet je weer opnieuw beginnen.

Vind het Gouden ei: Geef de kinderen een extra uitdaging door een ‘gouden’ ei te verstoppen. Het kind dat dit ei vind krijgt een klein cadeautje.

Eieren gooien: Het klinkt simpel maar het is wel de bedoeling dat er met rauwe eieren gegooid wordt! Zet de kinderen in tweetallen tegenover elkaar. Maak de afstand in de eerste ronde niet te groot. De kinderen gooien de eieren twee keer naar elkaar, ieder spelertje vangt dus één keer. Wie het ei niet vangt of het breekt is ‘af’. Na de eerste ronde doen alle kinderen één groot stap naar achteren en begint het opnieuw. De afstand tussen de kinderen wordt dus iedere ronde steeds groter.

feestartikelen voor pasen

Vallende eieren: Voor inventieve kids een leuk spel. Verzamel in de aanloop zoveel mogelijk afvalmateriaal waarop een ei zou kunnen vallen. Denk bijvoorbeeld aan oude kranten, kartonnen dozen, vlapakken, oude lakens, versleten kussen (of de vulling ervan), enz.. De kinderen krijgen een half uur de tijd om een landingskussen te maken voor een rauw ei. Daarna moet het natuurlijk getest worden. Laat de kinderen de eerste keer halverwege een huishoudtrapje staan, de eieren die deze val ‘overleven’ kunnen van een treetje hoger vallen.

Je eigen ei: Eieren zoeken maar dan alleen het ei met je eigen naam! Natuurlijk alleen geschikt voor kinderen die al kunnen lezen.

Zoek de paasschat: Je hebt er plastic eieren voor nodig waarin briefjes gestopt kunnen worden. Op de briefjes staan aanwijzingen naar de echte ‘paasschat’ bv. een mandje gevuld met chocolade-eitjes.

Eiertik: Twee tegenstanders zitten tegenover elkaar, ieder met een hardgekookt ei. Nu mogen ze om de beurt tegen elkaars ei tikken. De winnaar is diegene die zijn ei heel weet te houden en die het ei van zijn tegenstander weet te breken. Een hilarisch spelletje dat heel goed bij de paaslunch/brunch is te spelen.home
© feestjes.net, spelletjes met paaseieren